måndag 30 mars 2009

Luftslottet som sprängdes

Att ta sig igenom Stieg Larssons Milleniumserie har varit en lång och plågsam väntan samtidigt som de har varit en spännande och känsloladdad resa genom Sverige och flera huvudkaraktärers liv. En väntan av att äntligen få bli varse med all den kunskap som Larsson skickligt väver in i böckerna. En väntan som aldrig riktigt tar slut, förän de är riktigt slut!

I Luftslottet som sprängdes fortsätter Stieg Larsson att skriva om den grävande journalisten Mikael Blomkvist och datahackern Lisbeth Salander som också är misstänkt för dubbelmord. Vi följer dem i en rafflande färd boken igenom, och bio-känlsan är på topp när Larsson beskriver hädelseförloppen gång på gång ur olika betraktares syndvinklar.

Luftslottet som sprängdes tar vid där första delen, Män som hatar kvinnor och den andra,Flickan som lekte med elden slutar, och är en bok jag varmt rekomenderar förutsatt att du läst de tidigare två. Det är med skräckblandad förtjusning som jag ivirigt läser vidare. Ivrig på att få veta resten, men samtidigt ser jag bokens slutpärm närma sig och de här är som en godispåse jag aldrig vill ska ta slut!

Inga kommentarer: