tisdag 26 maj 2009

Män som hatar kvinnor

"Män som hatar kvinnor" är den första kriminalromanen i Stieg Larssons Millenniumserie.

År 1966 försvinner sextonåriga Harriet Vanger spårlöst i från sin familj. Fyrtio år senare får Mikael Blomkvist, journalisten på tidskriften Millennium, ett ovanligt uppdrag av industriledaren Henrik Vanger. Vanger har bestämt sig för att göra ett sista försök att komma i klarhet med vad som hände hans barnbarn Harriet, och efter att han hade hört att Blomqvists precis har dömts och fällts för förtal av den mäktiga finansmanen Hans-Erik Wennerström, erbjuder han Blomqvist en kompromiss. En kompromiss han inte kan säga nej till.

Blomqvist ska då skriva om släkten Vangers historia. Men släktkrönikan är dock bara en täckmantel för det verkliga uppdraget: att ta reda på vad som egentligen hände med Harriet. Han får hjälp av den unga datahackern Lisbeth Salander. Tillsammans börjar de gräva i familjen Vangers förflutna och finner hemskare saker än de någonsin kunnat föreställa sig...

En bra och spännande bok som jag rekommenderar att läsa. Tyckte ni filmen var bra ska ni absolut läsa boken, för den är mycket bättre.

Inga kommentarer: