måndag 30 mars 2009

The Dirt: Bekännelser från världens mest ökända rockband

The Dirt är en biografi om glamrockbandet Mötley Crüe, skriven av bandet tillsammans med Neil Strauss. I boken berättar bandmedlemmarna om deras väg från barndom till framgång. Vägen visar sig vara full av sprit, sex, överdoser, dödsfall och fängelsevistelser.

Ett litet utdrag ur boken på bokpärmens insida som säger lite om boken:
"Tommy kände några skumma typer i Simi Valley som brukade komma förbi Cherokee Studios, där vi spelade in Shout at the Devil, och ha med sig massor av koks. Vi var vakna tre dygn i sträck och spelade musik och tyckte inte ens att vi jobbade hårt. Vince hade tejpat upp bilder ur porrtidningar på väggarna och det flöt en strid ström av tjejer ut och in genom studion, som blev knullade med mikrofoner i kontrollrummet, flaskor i köket och borstskaft i garderoben för vi började få svårt att komma på nya saker att göra med dem."
Nikki Sixx

Berättelsen är spännande, men jag tror att de har spätt på en del. Boken tar upp det man egentligen inte trodde existerade, men ändå fascineras av.

Även om man inte gillar musiken så kommer man säkerligen att gilla denna speciella bok. Det ryktas också om att det ska spelas in en film som är baserad på boken.


3 kommentarer:

Unknown sa...

Väldigt fascinerande läsning, helt klart! Min bror, som inte är någon van läsare alls, sträckläste den över jul. Han kunde inte lägga den ifrån sig.

volfram sa...

mmmm.....kl 7 på kvällen, hur orkar du. körv mä brö

Anonym sa...

Jag läste den här förra veckan,,den är bra men samtidigt väldigt tragisk.det är som ex. ett kapitel som jag satt och grät hela tiden. men som sagt, väldigt fascinerande läsning.